Zdi se paradoksalno govoriti o težavah lepih žensk, ko pa imajo toliko prednosti, ki jih prinašajo tiste skulpturirane ličnice, obilna količina dolgih lepih las, idealni nos, dolge, vitke noge in dobro oblikovani gležnji. Toda tema je nujna in legitimna, ker lepota ne pride brez težav. Obstajajo številne negativne lastnosti (o katerih se premalo razpravlja), ki prizadanejo ženske, ki so zelo lepe. Tukaj je sedem največjih negativnih lastnosti, ki prizadanejo VAS, lepe ženske:

 DOLGOČASNE STE

Ne popolnoma vedno, seveda. Nihče ni nekaj, 100% časa. Ampak odkar ste dopolnile 12 let, je bila vedno zabava, na katero so vas ljudje vabili. Skoraj nikoli niste morali začeti pogovora. Drugi so bili vedno pri roki, da bi vas zabavali. Niste imeli veliko priložnosti, da bi bili sami, brez nikogar drugega, da bi lahko raziskali lastno psiho. Ni vam bilo treba nikoli nikogar šarmirati – in nobenega pritiska ni nilo, da bi premagali njihov skepticizem s humorjem ali smešnimi opažanji. Dejansko ste si pogosto želeli zbežati pred ljudmi. Biti dolgočasen je dejansko strategija preživetja. To je edini način, da ustavite ljudi, ki vas nadlegujejo.

PRESTRAŠITE MANJ LEPE OD VAS, NENAMERNO

Pravzaprav je grozno, ko se zavedamo, da se resnično prijazni ljudje, ki ne izgledajo zelo lepo (večina človeštva), bojijo, da bi se vam približali. Zares si želite, da bi si tiha oseba v kotu upala priti in vas pozdraviti: ta oseba je prijazna, in (ko se končno sprosti) je tudi zelo smešna – vendar vedo, da z vami ne morejo tekmovati in ne želijo vas spomniti na to dejstvo, to pa je tudi razlog, da se vam ne približajo. V drugačnem življenju ste lahko veliki prijatelji, celo ljubimci. Vendar pa ne v tem. Takšna oseba namreč zamrzne, ko opazi vaše žareče oči, popoln profil in neverjetno elegantne roke. Tudi če to ni tisto, kar želite, ljudje, s katerimi se vi najlažje povežete, so drugi lepi ljudje. Ni čudno, da so vaša razmerja lahko zelo dolgočasna.

NE NAUČITE SE IZ IZKUŠENJ

Ker izgledate tako, kot pač izgledate, izgubite nekaj koristno težkih izkušenj. Niste bili samski dlje kot nekaj mesecev. V vašem odraslem življenju se ne soočate z zavračanjem na noben resen način. Kljub temu pa ste se čudno pogosto znašli v težkih izkušnjah, ki so vam prinesle zrelost. Bolečine so nujne. Prisilijo nas, da razvijamo kompenzacijske vire: postajamo močnejši, bolj odporni; učimo se sočutja; postajamo bolj cenjeni za majhne stvari.

ODNOSI Z DRUGIMI LJUDMI SO ZELO TEŽKI

V postelji s človekom se vedno sprašujete: „Ali sem jaz, moja osebnost, ali je moje telo tisto, ki si ga želijo?“ Želite biti ljubljeni kot celota, to, kar ste. Toda vaša zunanjost je tako fantastična, da zasenči vse drugo; ljudje tega preprosto ne morejo prezreti. Želite biti cenjeni zaradi vašega prevoda francoskega romana, vaše zvestobe prijateljem, vaših pogledov na prihodnost. Toda tudi ko ljudje ljudje izgledajo tako kot vi, vse ostalo pogosto odpade.

LJUDJE VAS IMAJO ZA NEUMNE

Ljudje predpostavljajo, da ste neumni. Ne čakajo, da bi izvedeli. Njihova domišljija vas preprosto zavrača, branijo se, da bi vas slišali govoriti tekočo francoščino ali analizirali stanje švedskega gospodarstva. Všeč jim je zamisel, da ste malce “zabiti”. Zdi se, da obstaja predsodek proti združevanju lastnosti lastnosti določene osebe: ne morete biti tako lepi in razumeti jedrske fizike. To bi bilo preveč dobrih lastnosti na enem mestu. Vsakdo vztraja, da ne morete biti zelo inteligentni.

NIHČE NE VERJAME, DA IMATE KAKRŠNEKOLI TEŽAVE

Nihče si torej ne predstavlja, da imate kakršne koli težave. Ničesar ne potrebujete. Vi ste magnet za zavist: le redki ljudje najdejo napake pri vas. Menijo, da morajo najti vaše napake, da niste nič posebnega (čeprav nikoli niste trdili, da ste). Uporabljajo vas, da na vas zdravijo svoje frustracije z življenjem na splošno.

STARANJE JE TEŽAVNO

Imate to redko stvar: vaše telo je idealno. Za zdaj. Zato vas starost veliko bolj straši, kot pa grde ljudi. Včeraj ste našli drugo gubo; ko se povzpnete po stopnicah, vas zaboli vaše levo koleno. Veliko lahko torej izgubite. Pogledali boste v ogledalo in predvidel, da boste postali grdi. Saj veste, imate mnenje, “kdor visoko leta, nizko pade.”