Moško spolno orodje, torej penis, potrebuje za brezhibno delovanje tako primeren hardware kot primeren software, torej tako strojno kot programsko opremo. Če se pri enem ali drugem pojavijo težave, potem hitro pride do zagate. Erekcija je slaba ali je sploh ni.

Kadar je erekcija odsotna zaradi nekaterih zdravstvenih stanj (na primer pri hudih diabetikih), je vedno potreben posvet z zdravnikom, ki se lahko ob dejanskih fizičnih težavah odloči za zdravljenje oziroma tudi predpiše cialis ali viagro. Prav tako se je z njim nujno posvetovati, kadar je razlog za težave pri spolnosti težava z ožiljem, na primer zaradi prekomerne telesne teže, kajenja in podobno. Če je erekcija odsotna zgolj zaradi tistega, kar imate v glavi, torej zaradi programske opreme, pa si lahko najprej poskušate pomagati tudi sami.

Erekcija zahteva sproščenost in dobro počutje

Da bi prišlo do erekcije, nam mora biti prijetno, telo pa mora biti sproščeno. Prav izpolnjevanje teh dveh pogojev je razlog, da se pri moških erekcija redno pojavlja v spanju, v povprečju menda kar trikrat na noč. Takrat, ko smo napeti in obremenjeni, pa erekcije seveda ne bo. To je lahko zgolj občasen pojav, na primer takrat, ko imate v službi še posebej zahtevne projekte, lahko pa traja tudi nekoliko dlje časa, če sta napetost in stres stalna.

Pogost razlog za erekcijo niso le običajne skrbi, temveč pogosto tudi slaba vest. Ženske, ki so že kdaj bile prevarane, bi pri motnjah erekcije zaradi takšnega razloga verjetno rekle: prav mu je!

Kako se sprostiti in poskrbeti za erekcijo?

Načinov sproščanja je več, zato mora vsakdo najti najbolj primernega zase. Običajno je najboljši popoln odmik – teden dni dopusta z najdražjo nekje na toplem, gotovo hitro spet poskrbi za trde erekcije. Če si tega ne morete privoščiti, pojdite v savno, v telovadnico, na masažo, na tek, se lotite meditacije …